Woning aankopen


Het kopen van een woning is een omvangrijke en spannende belevenis. Met de aanschaf van een woning is veel geld en een grote verantwoording gemoeid; het is één van de grootste aankopen die een mens in zijn of haar leven doet. Dat vraagt om een weloverwogen aanpak. Een aankoopmakelaar kan u adviseren bij dit proces.

Aankoopmakelaar versus verkoopmakelaar

Bij het kopen van een huis krijgt u in de meeste gevallen te maken met de makelaar van de verkopende partij. Deze verkoopmakelaar behartigt echter niet úw belang, maar dat van de verkoper. Veel mensen zijn zich dat onvoldoende bewust.

Daarom is het altijd verstandig een eigen, onafhankelijke adviseur in de arm te nemen: een NVM-aankoopmakelaar.

Natuurlijk bent u niet verplicht een aankoopmakelaar in te schakelen. Maar dan mist u wel zijn kennis en ervaring en moet u bijvoorbeeld ook zelf onderhandelen met de verkoopmakelaar. Vergelijk het eens met twee mensen die een juridisch geschil hebben. Ook dan neemt elke partij een eigen adviseur (advocaat) in de arm. Met makelaars is het eigenlijk net zo. Een huis kopen doe je immers niet zomaar en juist dan is het prettig als een deskundige adviseur voor úw belangen opkomt.

Let op: een NVM-makelaar kan de ene keer aankoopmakelaar zijn en de andere keer verkoopmakelaar. Hij heeft zowel van aankoop als verkoop veel verstand. Een NVM-makelaar mag echter nooit tegelijkertijd optreden voor de verkoper en koper bij één en hetzelfde huis. Net als een advocaat die niet tegelijkertijd voor beide partijen mag werken.

Op zoek naar uw droomhuis

Wij raden u altijd aan eerst een kijkje te nemen in de gemeenten en wijken die u aanspreken. Als NVM-makelaar hebben wij een uitgebreid netwerk waardoor we als eerste inzicht hebben in woningen die op de markt komen. Op basis van onze kennis en ervaring maken wij snel een goede selectie uit het actuele aanbod. U kunt natuurlijk ook zelf zoeken. Op www.funda.nl vindt u nagenoeg het volledige aanbod van koopwoningen in Nederland.

Toegevoegde waarde van een aankoopmakelaar

Door deskundigheid, ervaring en marktkennis kan een aankoopmakelaar voor u duizenden euro´s, tijd en problemen besparen. De kosten van een aankoopmakelaar verdient u terug in:

  • Een lagere koopprijs dan uzelf waarschijnlijk zou kunnen realiseren;
  • Inzicht in de waarde van de woning;
  • Essentiële informatie over de woning, zoals: verborgen gebreken, erfdienstbaarheden, vereniging van eigenaren, bouwkundige staat (wel of geen bouwkundige keuring), bestemmingsplan e.d.;
  • Het op het juiste moment in de onderhandelingen naar voren brengen van de voorwaarde van de koop, overname roerende zaken, transportdatum etc.;
  • Tijdwinst door deskundige afwikkeling van alle zaken.

Aankoopbezichtiging

U kunt er ook voor kiezen de eerste bezichtiging zelf te doen. Als het huis u bevalt, belt u onze aankoopmakelaar om een afspraak te maken voor een tweede bezichtiging. Vervolgens bespreken wij met u gezamenlijk het vervolgtraject.

Prijsonderhandelingen

In overleg met onze aankoopmakelaar kunt u er ook voor kiezen alleen de prijsonderhandelingen door ons te laten doen. Op het moment dat u uw droomhuis heeft gevonden, nemen wij de woning op en adviseren wij u verder. Vanaf dat moment kan de aankoopmakelaar het traject begeleiden en de prijsonderhandelingen voeren. 


Meer weten? Neem contact op met één van onze makelaars voor een vrijblijvend aankoopadvies.
T: (010) 501 33 22
E: woningmakelaars@zomerhofmuys.nl