Huisvestingsadvies

Dé huisvestingsadviseur voor het MKB

Zomerhof Muys Bedrijfsmakelaars is gespecialiseerd in het adviseren van bedrijven en ondernemers in het MKB bij contractverlengingen alsmede de aanhuur en aankoop van bedrijfsmatig onroerend goed zoals kantoorruimte, bedrijfsruimte en winkelruimte.

Einddatum huurovereenkomst in zicht?


Bent u als huurder van uw bedrijfspand tevreden met uw huidige huisvesting maar verloopt binnenkort, rekeninghoudend met de overeengekomen opzegtermijn, de huurtermijn? Dan staan wij u graag bij met advies voor een nieuwe huurperiode tegen marktconforme condities.
Juist nu in de huidige marktsituatie er veel aanbod is en de huurprijzen onder druk staan kunt u voordat de eventueel overeengekomen optiejaren ingaan, met de eigenaar/ verhuurder of diens beheerder/ makelaar in onderhandeling treden voor het aanpassen van de huurcondities.
Graag gaan wij in uw opdracht die uitdaging voor u aan! Wij voeren gratis een quick-scan uit van uw huurcontract en brengen u offerte uit voor onze bemiddelingswerkzaamheden, die mede is gebaseerd op het uitonderhandelde resultaat.

Uit de jas gegroeid? Of kunt u uit met een kleiner bedrijfspand? Relocatie?


Bent u een gevestigd ondernemer en is uw huisvesting aan de krappe of aan de ruime kant en/of overweegt u naar een andere locatie uit te gaan zien? Graag gaan wij voor u aan de slag!
Wij maken een quickscan van uw huidige huisvestingssituatie en stellen samen met u een programma van eisen op van uw gewijzigde huisvestingsbehoefte. Binnen de gestelde criteria maken wij een inventarisatie van nieuwe huisvestingsmogelijkheden die per direct beschikbaar zijn of op termijn komen. Alle daarna volgende werkzaamheden zoals de bezichtigingen, bouwkundige adviezen, onderhandelingen en het opstellen van de contractstukken zijn ons op het lijf geschreven!

Twijfelt u over uw WOZ-aanslag? Voorkom dat u te veel belasting betaalt!

Jaarlijks ontvangt u een WOZ-aanslag op basis waarvan u de onroerende zaak belasting (OZB) en rioolrecht betaalt. Voor bedrijfsruimten geldt dit zowel voor de eigenaar als voor de huurder! Als eigenaar/gebruiker betaalt u dus 2 maal. De marktwaarden staan onder druk. Maak derhalve een afspraak voor een WOZ-check en laat ons als deskundige de werkelijke waarde bepalen en wij kunnen u ook helpen bij het maken van bezwaar. Een bezwaarschrift kan tot 6 weken na de datum van de daadwerkelijke aanslag.

Nieuwbouw plannen of als eigenaar behoefte aan kredietruimte?

Wenst u nieuwe huisvesting geheel op maat en overweegt u nieuw te gaan bouwen, dan coördineren wij het gehele proces voor u van het opstellen van het programma van eisen en het vinden van de juiste bouwlocatie tot het selecteren van de architect, aannemer, ontwikkelaar of belegger.
Bent u reeds eigenaar van een bedrijfsobject en heeft u een kredietbehoefte? Dan kan een zogenaamde sale-and-leasebacktransactie voor u interessant zijn.
Deze complexe huisvestingsvraagstukken vragen om deskundige begeleiding!


Bedrijfsmakelaar Peter Faasen is beëdigd als makelaar in onroerende goederen en heeft ruim 30 jaar ervaring in alle adviestrajecten van het bedrijfsmatig- en commercieel onroerend goed. Hij is lid van de vakgroep NVM Business, is ingeschreven in het register van de stichting VastgoedCert Kamer Bedrijfsmatig Vastgoed en Nederlands Register van Vastgoed Taxateurs NRVT.
Graag maken wij met u een afspraak voor een vrijblijvend gesprek over uw huisvestingssituatie.

Succesvolle transacties


Klik hier voor een selectie van de door ons uitgevoerde transacties.

Zomerhof Muys Bedrijfsmakelaars B.V.
T: (010) 207 22 72
E: bedrijfsmakelaars@zomerhofmuys.nl
W: www.zomerhofmuys.nl